Wednesday, March 21, 2018

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής “Aphrodite Cup”









Το 4ο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής “Aphrodite Cup” πέρασε στην ιστορία ως το πιο επιτυχημένο στα χρονικά του θεσμού, αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένες όλες τις αποστολές που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου και ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα ενόψει της ερχόμενης χρονιάς.

«Δεχθήκαμε συγχαρητήρια από όλες τις αποστολές και αυτό μας γεμίζει χαρά και ευθύνη. Μας είπαν ότι η φετινή διοργάνωση ήταν οργανωτικά εφάμιλλη ενός παγκοσμίου κυπέλλου και ανανέωσαν το ραντεβού μαζί μας για του χρόνου. Πλέον η παγκόσμια κοινότητα της ρυθμικής γυμναστικής γνωρίζει καλά το ‘Aphrodite Cup’, το οποίο θέλουμε να γίνεται καλύτερο κάθε φορά», δήλωσε η Πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» και της Οργανωτικής Επιτροπής Ελένη Μιχοπούλου, η οποία απεύθυνε ευχαριστίες στους συντελεστές της επιτυχημένης διοργάνωσης:

«Οφείλουμε ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όλους τους συμπαραστάτες μας: Στον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, στον Πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη, στους χορηγούς μας ‘Εργαστήρι Καπόλα’ και ‘Kanakis Family’, στα Νέα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα, στο Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου και σε όλους τους υποστηρικτές, καθώς επίσης στους υπέροχους 100 και πλέον εθελοντές μας και σε όλο το προσωπικό των αγώνων. Αξίζει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στην Τζένη Παπαδοπούλου, που έπειτα από κορυφαία προπονήτρια εξελίσσεται πλέον σε μία άριστη Διευθύντρια Αγωνιστικού Τομέα και βοήθησε καταλυτικά στην επιτυχία της διοργάνωσης, έχοντας ως άξια συνεργάτιδα την Ολυμπιονίκη Ελένη Χρονοπούλου».

Με το βλέμμα πλέον στο “Aphrodite Cup” του 2019, η κυρία Μιχοπούλου αναφέρθηκε στους επόμενους μεγάλους στόχους: «Επιδίωξή μας είναι να αναβαθμίσουμε τη διοργάνωση, με τη βοήθεια των συνδιοργανωτών, υποστηρικτών και χορηγών μας, ώστε να αποκτήσει περισσότερη λάμψη και να καταφέρουμε να γεμίσουμε το στάδιο, φέρνοντας πολύ περισσότερο κόσμο κοντά στη ρυθμική γυμναστική και να συνεχίσουμε να δίνουμε τη δυνατότητα στις Ελληνίδες αθλήτριες να αγωνίζονται σε μια διεθνούς επιπέδου διοργάνωση εντός Ελλάδας».

Στο 4ο “Aphrodite Cup” δήλωσαν συμμετοχή συνολικά 239 αθλήτριες, οι οποίες με τις περίπου 250 προπονήτριες και μέλη αποστολών από 21 χώρες, που φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία του Παλαιού Φαλήρου και των Νοτίων Προαστίων, εκτιμάται ότι άφησαν στην τοπική οικονομία έσοδα άνω των 80.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής τους σε μια μη τουριστική περίοδο.

Παράλληλα, η διοργάνωση έστειλε ισχυρό μήνυμα περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευαισθησίας. Ιδιαίτερη ανταπόκριση είχε φέτος το πρόγραμμα συγκέντρωσης χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών και ρούχων «Άστα να περπατήσουν ξανά» της οργάνωσης «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο», αφού συγκεντρώθηκαν δεκάδες ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών, που θα προσφερθούν σε κοινωνικές δομές Δήμων της περιοχής.
Στους χώρους του σταδίου εφαρμόσθηκε πρόγραμμα ανακύκλωσης και συγκεντρώθηκαν περίπου 100 κιλά ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικά μπουκάλια, χαρτί, χαρτόνι, κλπ.), τα οποία προωθήθηκαν για τον τελικό διαχωρισμό, ενώ παράλληλα διανεμήθηκαν χάρτινα ποτήρια και υφασμάτινες τσάντες για να περιοριστεί το πλαστικό μίας χρήσης.
Επιπλέον, αθλήτριες και επίσημοι από τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αμερική) πραγματοποίησαν συμβολική δενδροφύτευση ελαιόδεντρων στο πάρκο του Κλειστού Γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν», υλοποιώντας σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου μία πρωτοβουλία των διοργανωτών, η οποία θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
Παράλληλα, στη διοργάνωση απασχολήθηκαν και άτομα εγγεγραμμένα στις κοινωνικές δομές του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

«Το ‘Aphrodite Cup’ αποτελεί τη μοναδική διοργάνωση ρυθμικής γυμναστικής αυτού του επιπέδου, η οποία έχει ενταχθεί στη Β' βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης ‘Green Sports League’, για τις περιβαλλοντικές δράσεις της και υποστηρίζει τους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού είναι μέσα στις προτεραιότητές μας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η ανταπόκριση των συμμετεχουσών αποστολών γίνεται κάθε χρόνο μεγαλύτερη και σημαντικότερη», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» και επικεφαλής της «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο - Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», Γιώργος Καζαντζόπουλος.

Το “Aphrodite Cup 2018” συνδιοργάνωσαν ο Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», η Ε.Γ.Ο. και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, έχοντας ως θεσμικό υποστηρικτή το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και τελώντας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
Χορηγοί Επικοινωνίας της διοργάνωσης ήταν η ΕΡΤ, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και η COSMOTE TV.

No comments: